Ontdek het Vechtdal & Grafschaft Bentheim

Je vakantiedag begint heerlijk ontspannen in je eigen comfortabele vakantiewoning. Rustig de tijd nemen voor de ochtendkrant en een kopje verse koffie of juist een gezellig ontbijt met het hele gezin. Ondertussen volgt jullie trouwe viervoeter vanaf zijn eigen hondenbank wat iedereen aan het doen is. Er ligt nog een heerlijke dag voor jullie, waarin je van alles kunt doen!

Er is op Erve Raewyck veel te kiezen. Wordt het een dag lekker actief zijn op het park zelf of trekken jullie er op uit? Blijven jullie in eigen land of steken jullie de grens over? Wandelen, fietsen, varen, winkelen, naar de dierentuin… Er is in de omgeving van alles te doen, bekijk hieronder onze tips!

Uitlaatservice

Heb je een leuk uitstapje gezien waar je hond niet mee naar toe kan? Geen probleem! Wij, René en Alien (de beheerders van het park) hebben jarenlang ervaring met het trainen van honden. Wij zorgen, op aanvraag, dat jullie hond(en) vertrouwd wordt uitgelaten terwijl jullie genieten van een heerlijk dagje uit. 

We wensen jullie alvast een gezellige dag!

René en Alien


Ontdek Nederland en Duitsland

Erve Raewyck ligt op de grens van Nederland en Duitsland. Aan de Nederlandse kant strekt het natuurrijke en groene Vechtdal zich uit, klaar om ontdekt te worden. Hier vind je naast de kronkelende vecht, prachtige bossen en uitgestrekte vlaktes ook authentieke dorpjes, dynamische steden en veelzijdig vermaak.

De grens met Duitsland loopt in een punt om Erve Raewyck heen. Net over de grens ligt het groene provincie Grafschaft Bentheim, met prachtige bossen, veengebied en een groot aanbod aan fiets- en wandelroutes en bezienswaardigheden.


Wandelen direct vanaf het park

Direct vanaf het park loop je een leuke wandelroute van 4,7 km om kennis te maken met Radewijk. Download de plattegrond

Hou je van lange afstandswandelen? Dan is deze route van bijna 26 km rond Radewijk een aanrader. Bekijk de route

Bekijk hier nog meer routes in Radewijk en omgeving


Rokermolen Radewijk

Op Erve Raewyck kun je straks ontbijten met ambachtelijk brood van De Rokermolen, de ambachtelijke bakkerij gevestigd onder Korenmolen Windlust in Radewijk. Ook in het restaurant zullen de pure producten van de Rokermolen in het assortiment worden opgenomen.

Een bezoek aan de molen en de molenwinkel is een aanrader als je bij ons verblijft! Bekijk hier wanneer de oven onder de molen in Radewijk weer opgestookt om de lekkerste broden te bakken. Of koop wat lekkere bakmixen voor thuis.


Wandelknooppunten Vechtdal

In het Vechtdal ligt een uitgebreid wandelnetwerk. Hiermee stel je eenvoudig je eigen routes samen, of je volgt de routes van de routekaart (aangegeven met een kleur). De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Direct bij Erve Raewyck ligt wandelknooppunt K68 (oranje).

Bekijk de wandelrouteplanner en plan je routes.


Wandelen over de grens

De bewegwijzering van het Nederlandse Wandelknooppuntennetwerk sluit netjes aan bij de wandelroutes net over de grens. Dit maakt de wandelmogelijkheden eindeloos.

Bekijk een aantal leuke wandelroutes net over de grens.

Tip: met de route Lennipspad wandel je in 2 landen tegelijk!


Wandelen met je hond

Pak je eerst even een stukje de auto, dan zijn er nog heel veel meer leuke, gevarieerde wandelmogelijkheden in het Vechtdal. Via smalle paadjes of oude beukenlanen langs pittoreske dorpjes, statige landgoederen, eeuwenoude bossen en uitgestrekte heidevelden. En in de verschillende natuurgebieden kun je zomaar reeën en roofvogels tegenkomen. Bekijk hier nog meer wandeltips in het Vechtdal.

Wil je zeker weten dat ook je hond mee mag in een bepaald gebied of op een bepaalde route?
Kies dan een van onderstaande routes, of vraag het even na bij onze receptie!

Rondje Rheeze (13 km)

Bij Rheeze ligt Boswachterij Hardenberg, met midden in het bos de recreatieplas De Oldemeyer. Dit is geen losloopgebied, maar het is wel erg mooi wandelen met je honden aan de lijn. In dit gebied zijn diverse routes uitgezet van 4 t/m 9 km. Liever iets langer onderweg? Kies dan voor route Rondje Rheeze maar eens, die een kleine 13 km lang is. Onderweg kom je allerlei verrassende dingen tegen!
Startpunt: Grote Beltenweg 13a, 7794 RA Rheeze (14 km vanaf Erve Raewyck)

Bekijk de route

Honden welkom

Archemerbergroute (12,5 km)

Samen met je hond wandelen door de heidevelden op de flanken van de Archemerberg en de Lemelerberg.
Startpunt: Lemelerweg 16, 8148 PC, Lemele (31 km vanaf Erve Raewyck)

Bekijk de route

Landgoederenroute Dalfsen (12 km)

Bijna alle gronden ten zuiden van Dalfsen zijn opgedeeld onder verschillende landgoederen. De natuur en het landschap zijn door de eeuwen heen prachtig bewaard gebleven. Wandelen over die landgoederen is dan ook belevingsroute. Elke kilometer van de ruim 12 die je hier loopt, kom je weer nieuwe verrassingen tegen. Doordat ruim 80% van de route onverhard is, wordt dit vast een van de favoriete wandelroutes van je hond.
Startpunt: Station Dalfsen (37 km vanaf Erve Raewyck)

Bekijk de route


Grensmeander van de Vecht

Op 10 km van Erve Raewyck ligt de bijzondere grensmeander van de Vecht. Een prachtig gebied om wandelend, fietsend of met de fluisterboot (ook leuk als groepsuitje!) te ontdekken.


Op de fiets

In het Vechtdal ligt ook een uitgebreid fietsnetwerk en heel veel aansprekende fietsroutes. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een smaakroute of laat het aan het toeval over. Je komt hier altijd uit op een mooie plek. Lees meer over fietsen in het Vechtdal.

Direct bij Erve Raewyck ligt fietsknooppunt 27. Plan hier je eigen fietsroutes

Bekijk hier een aantal fietsroutes in de omgeving van Radewijk.

Fietsen en hondenkarren huren

Erve Raewyck is een samenwerking aangegaan met Aktief Twente. Je kunt, na reservering van een bungalow, rechtstreeks bij Aktief Twente o.a. fietsen en hondenkarren huren. Deze worden dan bij jouw vakantiehuis afgeleverd en weer opgehaald.

Direct een fiets huren


Dagje shoppen of musea bezoeken

Een dagje shoppen of musea bezoeken? Vestingstad Coevorden en veelzijdig Emmen en Hoogeveen liggen dichtbij. En ook de dynamische Hanzestad Zwolle is niet ver weg. Flanerend door het historische stadshart kom je vanzelf bij de twee meest opvallende verschijningen van Zwolle: de mooiste boekhandel van Nederland; ‘Waanders In de Broeren’ en Museum de Fundatie.


Pretparken en dierentuinen

In voor een dag vol vertier en uitdaging? Beleef dan een dag vol wildwest-avonturen in Attractiepark Slagharen, of beleef een onvergetelijke dag in het mooiste indoorpretpark Plopsa Indoor Coevorden of in het all-in Attractiepark Drouwenerzand.

Maak je liever een wereldreis in één dag? Ontdek dan de jungle, de savanne en het poolgebied en sta er oog in oog met wilde dieren in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Attractiepark Slagharen

Welkom terug

Na een heerlijk dagje uit verwelkomen we jullie graag in ons restaurant of op het terras. Voor een (h)eerlijke kop koffie of thee met een ambachtelijk stuk appeltaart, een lekkere rosé, lokaal biertje en/of geniet van een makkelijke avond met een smakelijk diner.

Maak je het liever gezellig in jullie comfortabele vakantiewoning? Bestel bij de receptie of in het restaurant een borrelplank of diner. Zo hebben jullie de tijd voor elkaar!